Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

« »

Москва и Санкт Петербург на 16.07

8 дни / 7 Нощувки
Цена от:  1417.5 EUR


 
Полетно разписание /авиокомпания Aeroflot/:
16.07.2017 София, Терминал 2 12:30 Москва 15:35
16.07.2017 Москва 18:20 Санкт Петербург 19:40
23.07.2017 Москва 08:20 София, Терминал 2 11:35

1 ден: 16.07.2017
Среща на летище София, Терминал 2, два часа преди полета. Полет с АК Aeroflot от София в 12:30 часа. Кацане на летище Шереметиево в Москва в 15:35 часа. Полет до Санкт Петербург. Пристигане в 19:40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

2 ден: 17.07.2017
Закуска.
09:00 ч. Отпътуване по програма на екскурзия „Лятната резиденция на Романови“. Екскурзията вкл. Царско село и посещение на двореца на Екатерина I с разглеждане на кехлибарената стая в 10:30 ч.
Царско Село е било център на великата империя, в което се решавали политическите съдбини на Русия и Европа. Той е уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царско Село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите. Мястото е преживяло години на разрушения и възстановяване. То възхищава всеки, който е го е посетил.
Строителството на двореца на Екатерина е започнало през 1717 година по поръчка на Петър Велики, като подарък за своята втора съпруга Екатерина I и в първоначалният си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Императрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царско село и решава, че именно там ще е нейната главна лятна резиденция.
12:00 Отпътуване за Павловск. Разглеждане на Павловския дворец и парка.
15:00 - 16:00 ч. обяд в ресторант "Подворье"
16:00 ч. Отпътуване за Санкт Петербург.
17:30 ч. Връщане в Санкт-Петербург. Свободно време и нощувка.

3 ден: 18.07.2017
Закуска.
10:00 ч. Среща с екскурзовода в лобито на хотела. Обзорна екскурзия на Санкт Петербург.
10:30 - 11:30 ч. Посещение на Исакиевски събор и Колонадата.
Исакиевски събор е проектиран през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално е завършен през 1858 г. Исакиевската катедрала в една от най-впечатляващите забележителности на Санкт Петербург. Огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и е символа на Петербург. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо невероятна гледка към Санкт Петербург.
12:00 - 13:10 ч. Посещение на Петропавловската крепост, Петропавловския събор и гробницата на династията Романови. Петропавловската крепост е историческото ядро на Петербург, военно-инженерен и културен паметник. Построена е по заповед на Петър Велики в началото на 18-ти век. Крепостта е разположена на Заешкия остров, на северния бряг на река Нева. В архитектурния ансамбъл влизат укрепленията - крепостни стени, куртини, бастиони и равелини; парадните Петровски врати, украсени с барелеф "Низвержение на Симон Мага от Свети Петър", произведение на Конрад Оснер; Ботния дом, в която се помещава точна реплика на бота на Петър I -”дядото на руския флот" (оригиналът е сега в Централния военно-морски музей); зданието на Монетния двор; Инженерния дом, Комендантския дом.
13:30 ч. Свободно време за обяд.
15:00 ч. Посещение в Ермитажа. Ермитажът е най-големият музей в Русия и един от най-големите, най-старите в света художествени и културно-исторически музеи. Общата площ на музея е 127 478 m2 и има над 350 зали. Специално място заема парадния интериор на двореца. Възниква през 1764 като частна колекция на Екатерина II, и е открит за обществеността през 1852 г. Разполага с богати колекции от паметници на първобитни, древноизточни, древноегипетски, антични и средновековни култури, изкуство от Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници от Азия, паметници на руската култура VIII-XIX век.
17:00 - 18:00 ч. Разходка по реките и каналите с корабче - уникална възможност да минете под един от най-красивите мостове на Санкт Петербург - Троицки. Екскурзията по река Нева е и възможност да бъдете между величествената Петропавловска крепост, в която се намира най-големия брой на камбани в света и Ермитажа.
19:00 ч. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: 19.07.2017
Закуска.
09:00 ч. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела за екскурзия до Петерхоф с посещение на Големия дворец. Разходка по Долния парк с разглеждане на фонтаните. .
10:30 ч. Пристигане в Петерхоф. Основан в началото на XVIII век от император Петър I недалеч от новата северна столица - Санкт Петербург, Петерхоф е замислен като най-прекрасна официална царска лятна резиденция, която да съперничи по блясък и разкош на Версайския дворец, от чиято красота е бил запленен императора. Издигнатите дворцови комплекси и фонтани на Петерхоф са го превърнали в най-красивата царска резиденция. Общо в Петерхоф има 3 каскади и 144 фонтана. Дворецът е едно доказателство за разточителството, в което са живеели царските особи в Санкт Петербург. Посещение на ансамбъла фонтани в Долния парк.
14:00 - 15:00 ч. Обяд в ресторант "Стандард", разположен на едно от най-живописните места на Санкт Петербург, на брега на Финския залив. В менюто на ресторанта присъстват традиционни руски специалитети и ястия от европейската кухня.
15:00 ч. Отпътуване за Санкт-Петербург. Връщане в хотела в 16:30 ч. Свободно време. Нощувка.

5 ден: 20.07.2017
Закуска в хотела и освобождаване на стаите.
07:30 ч. Трансфер до ЖП гарата с придружаващ групата гид.
09:30 ч. Отпътуване за Москва с високоскоростен влак Сапсан.
13:30 ч. Пристигане в Москва. Посрещане от българскоговорящ представител на фирмата и трансфер до хотела. По време на трансфера ще е Вашето първоначално запознаване със столицата на Русия. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

6 ден: 21.07.2017
Закуска.
10:00 ч Среща с гида в лобито на хотела. Обзорна екскурзия на Москва.
11:00 ч. Посещение на Кремъл - главната забележителност на града, архитектурен комплекс, официална резиденция на президента на Русия - е разположен в сърцето на руската столица. Неговите мощни стени и кули, златни куполи и древни катедрали и дворци се простират на Боровицкия хълм над река Москва и образуват неповторим по красота и величие архитектурно-художествен ансамбъл.
Комплексът е включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО.
По време на екскурзията ще разгледате Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор.
Оръжейната палата - Московски музей - съкровищница - част от комплекса Големия Кремълски дворец. Разположен е в сграда построена през 1851 година от архитекта Константин Тоном. Тук се съхраняват златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, царските регалии, царския обоз, каляски, военни трофеи и други скъпоценности, като колекциите на музея са събирани в продължение на векове.
14:00 ч. Свободно време за шопинг и обяд на Червения площад.
17:00 ч. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

7 ден: 22.07.2017
Закуска в хотела.
10:00 ч Среща с гида във фоайето на хотела. Обзорна екскурзия на Москва.
11:00 ч. Посещение на Храма „Христос Спасител“, Червения площад и Третяковската галерия.Катедралният храм "Христос Спасител" е най-високата православна църква в света. Построен е в знак на благодарност към Бог за неговата помощ и закрила в труден период за Русия по време на Отечествената война през 1812 година. Той е паметник на руския народ за тяхната смелост и героизъм.
Пешеходна екскурзия по Червения площад - главният и най-известен площад в Москва и Русия, арена на множество важни събития в руската и съветска история, място за масови демонстрации и парада на Въоръжените сили на Русия. Намира се край североизточната стена на Кремъл. На запад от него се разполага Московският Кремъл, на изток - ГУМ и Китай-город, на север — Историческият музей и Съборът на казанската икона на Божията майка (Собор Казанской иконы Божией Матери), а в южната му страна пред Спаската кула се намира катедралният Храм "Свети Василий Блажени" (с анонично название Покровский собор).
Третяковската галерия е най-известният музей на изкуството в столицата, основана от търговеца Павел Третяков през 1856 г. Днес тя е най-голямата обществена културна институция, която се състои от няколко музеи, като главен между тях остава музейният комплекс на Лаврушката пресечка. Днес галерията съхранява някои от най-големите и значими колекции на руското изобразително изкуство. Галерията разполага с над 130 000 произведения на живописта, графиката и скулптурата.
Трансфер до хотела. Свободна вечер. Нощувка.

8 ден: 23.07.2017 г.
Освобождаване на стаята.
04:00 ч. Среща с представител на фирмата във фоайето на хотела. Трансфер до летището за полет - Москва - София с авиокомпания Aeroflot в 08:20 часа. Пристигане на летище София, Терминал 2 в 11:35 часа.


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети София - Москва и Санкт Петербург и Москва - София с авиокомпания Aeroflot;
 • пътнически и летищни такси в размер на 146 евро (към 30.11.2016г);
 • 1 брой ръчен багаж до 10 кг и 1 брой чекиран багаж до 25 кг на пътник;
 • всички трансфери по програмата;
 • билет за високоскоростен влак "Сапсан" по направление Санкт Петербург - Москва;
 • 4 нощувки в Санкт Петербург в хотел 1913 с включена закуска;
 • 3 нощувки в Москва в Аквамарин 4* с включена закуска;
 • обяд в ресторант "Подворие" в Павловск
 • обяд в ресторант "Standatd" в Петерхоф
 • българоговорящ, лицензиран екскурзовод по време на цялото пътуване;
 • всички упоменати в програмата екскурзии;
 • входни такси за посещаваните музеи;
 • такса регистрация на чуждестранни граждани за хотелите;
 • медицинска застраховка с покритие 30000 €.

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 119 лв.**.
 • лични разходи;

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:
 • Тези промоционални цени са валидни при записване и авансово плащане в размер на 10% човек, до изтичане на валидността на съответната оферта и доплащане до 45 дни преди датата на пътуване. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
2. Анулационни срокове:
 • Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 45 дни преди датата на пътуването. След този период са валидни следните неустойки при анулация на пътуването от страна на потребителя:
  • от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване - 30% неустойка от общата цена на пътуването;
  • от 29 до 15 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата цена на пътуването;
  • от 14 дни до 0 дни преди датата на пътуването – 100% неустойка от общата цена на пътуването.
3. Необходими документи:
 • трите имена на латиница по международен паспорт, ЕГН и копие на международен паспорт.

Паспортен и визов режим**:
 • необходима е виза и тя следва да бъде получена предварително. Не се издават визи на граничните пунктове.
 • Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на свършването на срока на действие на визата.

Необходими документи за виза:
 • Международен паспорт;
 • Ксерокопие на паспорта;
 • Попълнена визова анкета https://visa.kdmid.ru;
 • Една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/.

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.
 • Необходимо е да притежавате валиден задграничен паспорт и виза за Руската федерация. Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на изтичане на срока на действие на визата. На територията на РФ не се допуска влизане с валиден паспорт и виза, поставена в невалиден паспорт. Задължително изискване е визата да бъде поставена на валидния документ за пътуване.

Тези промоционални цени са валидни при записване и авансово плащане в размер на 10% човек, до изтичане на валидността на съответната оферта и доплащане до 45 дни преди датата на пътуване.